BalancePharma Supplements 62 Litho-Maag

 1. Home
 2. Supplements 62 Litho-Maag

Belangrijkste gezondheidsvoordeel: anti-zuureffect, b.v. bij aangetaste mucosa als gevolg van maagreflux of tijdens een te hoge maagzuurproductie en ter ondersteuning tijdens zuur-base diëten;

€19,95
Merk:
BalancePharma
Artikelcode:
SUPP-062
EAN:
8711224000586
SKU:
SUPP-062

Productomschrijving

Naamgeving Lithothamnium

In het Latijn heet deze plant Lithothamnium Calcareum. Litho betekent ´steen´. Thamnion betekent ´kleine struik´. Lithothamnium is een algje dat bedekt is met mineralen, vandaar deze naam. Calcareum verwijst naar de grote kalkrijkdom van dit plantje.

Werkzame stoffen Lithothamnium

Alleen het roze loof wordt gebruikt van dit plantje. In dit roze algje zitten vooral veel mineralen. Calcium bevat het plantje het meest. Voorts bevat het magnesium, ijzer, zwavel, koper, mangaan, zink en jodium. Alkaline ph,nutraliserend tegen brandend maagzuur, voor ondersteuning tijdens zuur-base diëten.

Lithothamnium tegen maagzuur

Maagzuuroprispingen kunnen vervelende gevolgen hebben. Ze kunnen leiden tot slokdarmontstekingen en deze kunnen weer leiden tot de dodelijke ziekte slokdarmkanker. Calciumcarbonaat in Lithothamnium gaat overdadige maagzuurvorming tegen. De zuurafscheiding wordt gebufferd zodat het geen nare consequenties heeft. Hierdoor is dit roze, mineraalrijke algje een prima inzetbaar fytotherapeutisch middel bij de volgende indicaties die in verband staan met maagzuur:

 • Hyperaciditeit, pyrosis of overmatig maagzuur, branderig gevoel in de maag
 • Reflux of zure oprispingen
 • Refluxoesaphagitis of zuurbranden, ontsteking met branderig gevoel in de slokdarm
 • Hiatus hernia of maagbreuk met eventueel zure oprispingen
 • Gastritis of maagwandontsteking


Kan ook Cosmetisch gebruikt worden

Lithothamnium kan een ingrediënt zijn in maskers, crèmes, lotions, zepen, gels en shampoos met als doel de huidcirculatie te verbeteren. De algemene huidvitaliteit wordt verhoogd en het bevordert de elasticiteit van de huid. Het wordt ingezet tegen rimpels. Een huid met een tekort aan voedingsstoffen kan verrijkt worden met dit magenta-roze algje. Zowel een droge als een vette huid kan ermee in balans worden gebracht en het is bovendien een middel tegen broze en doffe haren.

Maar ook tegen calciumtekorten

Calciumtekorten zijn moeilijk op te lopen aangezien mensen eerder een calciumoverschot hebben door overmatig melk drinken. Daarnaast zit er in veel groente calcium. Toch eten sommige mensen zo slecht dat ze een calciumtekort krijgen, of men drinkt teveel melk waardoor calciumtekorten ontstaan aangezien een calciumoverschot het lichaam triggert calcium uit de botten te onttrekken. Wanneer calcium in combinatie met andere mineralen wordt genuttigd dan is het wel gezond en vitaliserend, hermineraliserend. In de fytotherapie worden geneesmiddelen op maat gegeven; niet elk middel is voor iedereen geschikt. Een fytotherapeut kan beslissen Lithothamnium voor te schrijven bij de volgende indicaties:

 • Spierkrampen
 • Mineralentekorten, calciumtekort
 • Chronische vermoeidheid
 • Tandvleesontsteking

Of ter ter ondsersteuning bij:

Een adjuvans is een stof die de geneeskracht van andere plantaardige middelen ondersteunt zonder zelf geneeskracht te hebben tegen de specifieke aandoening, waarvoor het te ondersteunen middel wordt ingezet. Lithothamnium heeft behalve geneeskracht de beschikking over synergetische krachten, in die zin dat het de medicinale werking van andere geneesplanten meehelpt beter te laten werken. Lithothamnium wordt ingezet als:

 • Adjuvans bij artritis
 • Adjuvans bij artrose
 • Adjuvans bij peesontsteking
 • Adjuvans bij Ischias

 Product:

Supplements 62 (SUPP-062) Litho-Maag

Samenstelling:
Lithothamnium LM en HPMC (uit vegetariche cellulose)

Inhoud:                                                                                                                      
60 veg.capsules

Dosering:  
Geadviseerd wordt om dagelijks 2 veg.capsules met ruim water in te nemen te verdelen over de dag en bij voorkeur tijdens een maaltijd.                                 

Waarschuwingen:    
Niet gebruiken bij diarree, dysenterie of bij zwangerschapAanbevolen dagelijkse dosis niet overschrijden, tenzij anders voorgeschreven, koel en droog bewaren en buiten bereik van jonge kinderen houden.
Een gezonde leefstijl is van belang evenals een gevarieerde voeding.                    
Een voedingssupplement is geen vervanging van een gevarieerde voeding.

Dit product bevat schaaldieren.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »