-38%
Luxe doos met 4 handgemaakte olien
-38%
Luxe doos met 4 handgemaakte olien
-38%
Luxe doos met 4 handgemaakte olien

BalancePharma Luxe doos met 4 handgemaakte olien

  1. Home
  2. Luxe doos met 4 handgemaakte olien

Deze door ons samengestelde collectie van handgemaakte olien uit kruiden in koud geperste olijf olie en onder invloed van natuurlijke licht en warmte van de zon.

€159,95
€99,95
Merk:
BalancePharma
EAN:
8711224004201
SKU:
OlienBox 1
Voorraad:
Op voorraad (24)

Productomschrijving

Calendula Officinalis is vaak benoemd als Goudsbloem. Onze olie extract is gerealiseerd door maceratie van de Calendula bloemen op koud geperste olijf-olie onder invloed van zomerse natuurlijk licht en warmte van zonnestralen.

Hop Olie is een kruidenolie en is als maceratie gemaakt op basis van biologische koudgeperste olijfolie.  Hier hebben de hop bellen, onder invloed van de natuurlijke licht en warmte van de zon, voor lange tijd in getrokken. Zo heeft de olie alle werkzame stoffen o.a. humuleen, flavonoiden (xanthohumol) en fytonutrienten van de plant in zich op genomen.

Sint Janskruid heeft zijn naam in Nederland gekregen door zijn bloeitijd: deze plant komt in bloei op 24 Juni: op het St. Jansfeest. Maar de Latijnse naam is: Hypericum Perforatum: waarin Hypericum duid aan dat deze in antiquiteit gegeven werd aan overactieve kinderen en in het algemeen aan drukke, chaotische mensen. Perforatum duid aan dat zo heken je de juiste plant: het blad is geperforeerd en als je naar de hemel kijkt door deze blaadje, zie door een perforatie alsof het een venster is (oftewel: je ziet het licht!). Dit middel werd in antiquiteit gegeven aan mensen die op de sombere dagen, heel veel moeite hadden om zelf vrolijk te blijven en dus moesten geholpen worden om het licht te zien.

Pure Helichrysum olie wordt gewonnen uit de bloemen van de Strobloem of Helichrysum. Deze kruidachtige plant wordt ook wel Kerrie plant genoemd. De gele bloemen van deze plant houden hun kleur, ook als deze worden gedroogd. In het Frans wordt deze plant daarom Immortelle genoemd. De naam Helichrysum komt uit het Grieks en is afgeleid van Helios, zon en Chrysos, goud: Zonnegoud. De Nederlandse naam is Strobloem, de plant is erg populair in droogboeketten. Stevig over de bladeren wrijven geeft een kerrie-achtige geur, vandaar ook de naam Kerrieplant.

Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »